Вінничанам представили симфонічний оркестр над створенням, якого керівництво міста та області працювало два роки. У понеділок, 15 травня, Симфонічний оркестр Вінницької філармонії урочисто відкрив ювілейний ХV фестиваль Міжнародний імені Петра Чайковського та Надії фон Мекк.

За словами організаторів участь у захлді візьмуть колективи з шести країн світу, а кошти, виручені з продажу квитків передадуть, у фонд підтримки учасників антитерористичної операції.

IMG_1072Цьогоріч в рамках фестивалю академічні колективи обласної філармонії презентують особливий проект: виконують кантату «Глорія» у кількох районах області. Організатори дійства наголосили, що даний твір – це своєрідна молитва за наших бійців, які несуть службу у зоні проведення антитерористичної операції.

За словами керівника Вінницької обласної філармонії Анатолія Левицького фестиваль, який проходить у Вінниці, один з найстаріших в Україні.

- Щиро вітаю всіх з відкриттям ХV ювілейного фестивалю імені Петра Чайковського та Надії фон Мекк, - сказав директор філармонії. – Мабуть це єдиний музичний фестиваль в нашій країні, який присвячений благородству меценатів і великому таланту митців. Цьогоріч участь у фестивалі візьмуть колективи з шести Європейських країн, серед яких Голландія, Франція, Литва, Польща та Україна. Окрім того хочу вас привітати ще з однією датою – днем народження симфонічного оркестру.80 років Вінницька філармонія чекала коли настане цей день, тому сьогодні хотів би подякувати усім хто приклав руку, серце та знання до першого етапу його створення.

Анатолій Левицький пригадав, що минулого року закриваючи фестиваль вони разом з очільником управління культури Станіславом Городинським пообіцяли, що наступний фестиваль відкриє Вінницький обласний симфонічний оркестр.

- Мабуть саме вольовим рішенням чи політичною позицією Валерія Коровія, спільно з управлінням культури нам вдалось виконати своє слово, - зауважив очільник філармонії. - А тоді ми були такі впевнені,  або хитрі бо знали, що за нашою спиною є політична воля керівництва області.

Очільник Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій повідомив, що керівництво області особливо готувалось до відкриття ювілейного фестивалю.

- Ми довго працювали над там, аби сьогоднішній день запам’ятався вінничанам, - сказав губернатор. – 2015 рік був дуже непростий. Ви знаєте чим тоді займалась влада - це і мобілізація, і демобілізація, не проста економічна ситуація, проте ми прагнули показати що ми спроможні в такий складний час творити добро, рухатись вперед, і, що ми заслуговуємо на наш симфонічний оркестр. Власне з цього виникла ідея та дійсно прийнято політичне рішення. Чесно кажучи мало хто вірив, але сьогодні ми бачимо результат.

Начальник управління культури Станіслав Городинський привітав колектив та вручив йому першу відзнаку.

- Сьогодні і справді хвилюючий момент відкриття фестивалю та презентація оркестру, - наголосив Станіслав Городинський. - Хотілось, аби ця презентація залишилась у пам’яті кожного з нас. Ми всі повинні любити наш оркестр й відвідувати його концерти. Нині, я хочу вручити перший диплом колективу симфонічного оркестру Вінницької обласної філармонії та її керівнику.

Зазначимо, фестиваль триватиме впродовж чотирьох днів. Організатори підготували для мешканців та гостей міста різноманітну програму, а завершиться дійство на сцені музично-драматичного театру імені Садовського балетом-феєрією Петра Чайковського «Спляча красуня».

[gallery type="slideshow" ids="125310,125309,125308,125307,125306"]
Читайте також