Японія приєдналася до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, завершивши формування підтримки Великою сімкою
19:02 27.04.2024
270

Японія приєдналася до Міжнародної коаліції, спрямованої на повернення українських дітей, ставши тим самим останньою країною Великої сімки, яка вступила до цієї ініціативи.

"Японія офіційно стала частиною Міжнародної коаліції за повернення українських дітей! Це історичне рішення означає, що всі країни Великої сімки тепер підтримують нашу місію. З такою значною міжнародною підтримкою ми посилимо наші зусилля і ефективно реалізуємо четвертий пункт Української формули миру, який передбачає звільнення полонених і депортованих осіб," - зазначено у повідомленні.

Коаліція була заснована в Києві 2 лютого 2024 року як спільний проєкт України та Канади. Наразі до коаліції приєдналися 36 країн.

Раніше, 8 березня, Сполучені Штати оголосили про своє приєднання до коаліції, а 20 березня Палата представників Конгресу США ухвалила двопартійну резолюцію, яка засуджує викрадення українських дітей росією.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також