Зеленський закликає партнерів надати Україні сім систем ППО Patriot для зміцнення оборони
21:02 27.04.2024
294

Президент України Володимир Зеленський підкреслив необхідність отримання щонайменше семи систем ППО Patriot для країни та закликав міжнародних партнерів діяти негайно, аби продемонструвати Росії сигнал рішучості.

У своєму вечірньому зверненні президент висловив вдячність країнам, які вже підтримали Україну системами ППО, зазначивши, що кожна протиракета є життєво важливою для захисту неба країни. "Важливо, щоб усі нові домовленості з партнерами були реалізовані якомога швидше. Нам потрібно мінімум сім систем 'Петріотів', які є у наших партнерів," - сказав Зеленський.

Президент також вказав на необхідність більшої рішучості з боку Заходу у захисті від російського терору, порівнюючи ситуацію з тією, що була на Близькому Сході. Зеленський наголосив на можливості партнерів забезпечити необхідну кількість та якість систем ППО та закликав не втрачати час для відправлення чіткого сигналу рішучості.

Він також згадав про масовану російську ракетну атаку, яка відбулася вранці у суботу, під час якої російські сили спрямували свої ракети таким чином, щоб ускладнити роботу української ППО. Основними цілями атаки стали об’єкти енергетики, зокрема електроенергетика та об’єкти для транзиту газу, критично важливі для безпеки постачання в Євросоюз.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також