Україна зможе профінансувати всі соціальні витрати завдяки закону про підтримку від США, заявив Прем'єр-міністр Шмигаль
20:35 27.04.2024
253

Завдяки закону про підтримку України, ухваленому США, уряд України зможе у цьому році повністю покрити всі соціальні витрати. Про це заявив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час телемарафону.

"Конгрес США схвалив і виділив майже 61 мільярд доларів для України у цьому році, з яких 50 мільярдів призначено для військової підтримки. Президент Байден вже підписав цей закон, і допомога вже надходить, що значно підтримує наші збройні сили," - повідомив Шмигаль.

Він також зазначив, що з цих коштів 7,8 мільярда доларів призначено як бюджетна підтримка, а додаткові 7,5 мільярда доларів є прямим бюджетним фінансуванням. Це допоможе закрити бюджетний дефіцит країни до кінця року. "Ця американська допомога дає нам впевненість, що ми зможемо вчасно та у повному обсязі забезпечити всі соціальні виплати, включно з пенсіями та субсидіями," - додав Шмигаль.

Додатково, 20 квітня Палата представників США схвалила законопроєкт про допомогу Україні. Президент США Джо Байден оголосив, що зброю та обладнання буде відправлено в Україну вже цього тижня. В рамках цього пакету США також планують надати Україні найбільший в історії пакет військової допомоги на суму 6 мільярдів доларів, який включає системи Patriot, артилерійські боєприпаси, безпілотники, засоби проти дронів та ракети класу "повітря-повітря".

Автор: Павло Петрушко
Читайте також