Єдине в Україні підприємство, яке виготовляє електропровід для "Mercedes", запрацює у Вінниці (Фото) 
13:35 21.09.2017

У Вінниці на базі "45-го заводу" налагоджують виробництво електроджгутів для автомобілів "Мерседес".

Виробництво комплектуючих до авто у Вінниці налагоджує держпідприємство "Електричні системи" і компанія "Delphi», яка спеціалізується на випуску автокомплектуючих для багатьох. У Вінниці будуть виготовляти електроджгути, електрокабелі для автомобілів концерну "Mersedes" С, Е класів. Поки що, виготовлятимуть прості – джгути в дверях, дохах та в сидіннях автомобілів.

Під нове виробництво «45 завод» надасть виробничий цех площею 15 тисяч квадратних метрів, який не використовувався. На 1 січня 2018 року планують взяти 740 працівників, а на кінець 2018 року – більше 2-х тисяч.

Оскільки для виробництва провідникової продукції необхідно, щоб температура в приміщенні була не нижче 20 градусів, іноземні інвестори завершують масштабну реконструкцію корпусу - замінюють підлогу і дах, утеплюють стіни та інші роботи, а також обладнують робочі місця.

«Уже зробили 1-й проліт та приймаємо обладнання. Закінчуємо монтаж електропроводки і стислого повітря. Десь тиждень потрібен на монтаж обладнання. Потім приїжджає перша бригада з Івано-Франківська, яка  там проходила 3 місяця стажування. І приступаємо до роботи. На другому і третьому прольоті плануємо до середини жовтня повністю закінчити всі ремонтні роботи та всі комунікації», - повідомив директор підприємства "Електричні системи" Тіщенко Олександр.

За підрахунками близько 30 % людей з Вінницької області працюють на так званому сірому ринку зайнятості. Сама ідея цього проекту полягала в тому, що створити більше двох тисяч лише виробничих місць, що дасть можливість вінничанам працювати у рідному місті.

Специфіка виробництва полягає в тому, що тут можна досить швидко навчатися і не потрібно витрачати багато часу для того, щоб підготовляти людей до роботи.

Завдання – створити максимальну кількість робочих місць, задекларувати заробітну плату, яка повинна бути на 20-30% вищою ніж в середньому на ринку праці у Вінниці.

«Дуже багато промислових підприємців, які тільки почули таких рух на ринку праці, автоматично почали піднімати заробітну плату. І це слугувало таким каталізатором для підвищення зарплатні», - розповів на виїзній нараді голова ОДА Валерій Коровій.

Підтримує підприємство міська, обласна влада та державна фіскальна служба. Таким чином спільними зусиллями створюються сприятливі умови для роботи у Вінниці.

Також Мер Вінниці розповів, що у місці наступного року почнуть реставрацію дорогу з вулиці Замостянська до Стрілецької, де й знаходиться підприємство. А для робітників заводу розглянуть рух громадського транспорту до заводу. Адже вони працюватимуть у три зміни.

Читайте також