Україна інвестує понад 500 мільйонів гривень у проекти вітчизняних підприємців, більшість переможців програми - жінки
17:33 01.04.2024
280

Україна анонсувала інвестиції в розмірі понад 500 мільйонів гривень у проекти вітчизняних підприємців, які стали переможцями у грантовій програмі "Власна справа", де більшість переможців п'ятої хвилі складають жінки - понад 50%. За словами заступниці міністра економіки України Тетяни Бережної, як повідомляє Мінекономіки, ця ініціатива підтримала 521 підприємця з усієї країни, надавши їм 124 мільйони гривень для початку чи розширення їхнього бізнесу. Від початку року кількість переможців перевищила 2 000 осіб, на підтримку яких держава виділила загальну суму інвестицій.

Загальна кількість отримувачів грантової підтримки з моменту запуску програми склала понад 15 тисяч осіб, на що було спрямовано близько 3,5 мільярда гривень. За словами Бережної, завдяки цій підтримці було створено 4 400 нових робочих місць по всій країні, майже 20% грантоотримувачів планують відкрити нові підприємства, решта спрямують кошти на розширення виробництва і асортименту своїх товарів та послуг. До держбюджету вже повернуто понад 1 мільярд гривень у вигляді податків і зборів.

Статистика показує, що 57% отримувачів п'ятої хвилі грантів - жінки, 33% - чоловіки, і 10% - юридичні особи, причому 73% мають вищу освіту. Найактивніші регіони, де було отримано гранти, включають Львівську, Вінницьку, Київську області, Івано-Франківську область та місто Київ. Більшість грантів буде використано на придбання обладнання для бізнесу.

Переважно гранти були використані в таких галузях, як оптова та роздрібна торгівля, ремонт автомобілів, сфера гостинності та харчування, а також переробна промисловість.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також