Відродження українського кінематографу сприятиме патріотичному вихованню молоді
12:59 01.09.2017
253

Вiдродження українського кiнематографу сприятиме активiзацiї нацiонально патрiотичного виховання молодi. В умовах сьогодення, коли йде iнформацiйна вiйна, вiдродження українських традицiй, популяризацiя та залучення до них молодi надзвичайно важливе.

Саме тому зйомки вiтчизняних фiльмiв нинi мають велике значення для розвитку нашої культури. Вiнниця стала одним з мiст, яке долучилось до реалiзацiї культурно-патрiотичного кiнопроекту «Слава Українi! Героям слава!», головна iдею якого – показати героїзм звичайних українцiв. Проект, який складається iз шести короткометражних фiльмiв, що знiмаються в рiзних мiстах Українi, втiлюється у життя Союзом молодих кiнематографiстiв. Глядачам пропонують подивитися на реалiї сучасної вiйни очима бiйця АТО, капелана, госпiтальєра, дiвчинки-волонтерки, людини з iнвалiднiстю та ветерана Великої Вiтчизняної вiйни. Усi фiльми в основi сценарiю мають реальнi iсторiї. В одних короткометражках навiть збереженi справжнi iмена головних героїв, у деяких – вони змiненi.

В нашому рiдному мiстi зняли стрiчку про волонтерiв - людей, якi не шкодують нi часу, нi власних сил аби допомогу бiйцям, якi боронять наш спокiй на Сходi. Головний герой фiльму хлопець Сергiй, який через постiйнi обстрiли залишив Донецький будинок-iнтернат i вирушив на мирну територiю. Дорогою вiн потрапляє до сепаратистiв, якi прямують до Вiнницi. Хлопець долучається до їх компанiї, i через нав’язанi йому любов до, так званої, ДНР чинить ганебнi вчинки заради неiснуючої держави. Але у Вiнницi Сергiй знайомиться з мiсцевою волонтеркою Луїзою Миловановою, яка незважаючи на юний вiк, активно допомагає українським бiйцям збирає для них грошi, продаючи власноруч зробленi сувенiри. Вона допомагає Сергiю змiнити свiтогляд, побачити iншу Україну i полюбити її усiм серцем.

Я також мала можливiсть долучитися до створення стрiчки, адже окрiм допомоги у вирiшеннi органiзацiйних питань, я зiграла роль директорки школи. Для мене це велика честь та вiдповiдальнiсть. Побачити результат ви зможете 14 жовтня – в День захисника України.

 Нинi українських кiнематограф хоча i не може похизуватися великою кiлькiстю патрiотичних фiльмiв, все ж таки має у своєму доробку вдалi кiнострiчки, якi прославляють силу та мужнiсть українцiв. Зокрема це стрiчка «Iван Сила», який розповiдає про вiдомого українського спортсмена Iвана Пiддубного, чи фiльм «Червоний», який нещодавно побачив глядач. Важливо й надалi розвивати наш кiнематограф та пропонувати глядачам цiкавi, захоплюючi сюжети, щоб люди мали вибiр, що дивитися. Саме цей шлях, а не шлях заборон матиме успiх у царинi нацiонально-патрiотичного виховання.

Читайте також