Вінницьких АТОвців мотивуватимуть звертатися за допомогою до травмотерапевтів та психологів
13:40 24.10.2017
252

У Вінниці відбувся круглий стіл на тему «Травмотерапія – свобода від психологічних наслідків війни», на якому піднімалися питання актуалізації психотерапевтичної допомоги, відповідальності людей за власне психологічне здоров’я  та небезпека ігнорування психологічного травматизму. Особливу увагу було присвячено питанню, як мотивувати людей, що постраждали в ході військового конфлікту, звертатися за допомогою до професійних травмотерапевтів.

ГО «Мир дому вашому» впровадили проект, ціль якого – проінформувати бійців АТО про необхідність співпраці з професійними психологами та травмотерапевтами задля ефективного подолання ПТСР.

Варто розуміти, що співпраця з професійними фахівцям дасть можливість максимально швидко та ефективно пережити негативні наслідки війни.

«В рамках проекту ми проводимо ряд круглих столів в різних областях України. Один із таких заходів пройде у Вінниці. Проводимо інтерв’ю з травмотерапевтами для соціальних працівників. Запрошуємо на заходи соцпрацівників області на вчимо їх як працювати з сім’ями, в яких військові повернулись з АТО. На жаль, соцпрацівники наразі не мають відповідного інструментарію для того, щоб коректно мотивувати бійців звертатися до травмотерапевтів. Ціль проекту – це підняти психологічну культуру України і мотивувати військових шукати допомоги та виходу з посттравматичного синдрому за допомогою професійних партнерів: психологи, травмотерапевти. Донести людям розуміння, що потрібно звертатися за професійною допомогою. Ми залучаємо соціальних працівників та людей, які пройшли через війну для того, щоб зрозуміти їх психологію та знайти до них підхід, донести до бійців, що звернення до лікаря – це не слабкість, а реальний вибір дорослого, сильного чоловіка, який розуміє, що є якісь питання, які потрібно вирішувати», - розповіла координатор проекту Тетяна Геппа.

Читайте також