На Вінниччині відкрито перший центр психічного здоровʼя
16:07 20.03.2024
281

З першого березня у Бершадській окружній лікарні інтенсивного лікування функціонує Центр психічного здоров’я. Центр власними силами облаштували в одному із корпусів лікарні. Одночасно на стаціонарному лікуванні можуть перебувати 10 пацієнтів.

Про це йдеться на сторінці Департаменту охорони здоровʼя Вінницької ОВА.

З пацієнтами працює два лікарі-психіатри, два психологи, сім медичних сестер та п’ять молодших медичних сестер. 

Директорка Бершадської окружної лікарні інтенсивного лікування Лілія Брикуля розповіла, що за час роботи уже пролікували 20 пацієнтів. Потрапити у відділення можна за направленням сімейного лікаря, за самозверненням чи коли привозить швидка.  

Як працює Центр психічного здоров'я подивилася директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна.  А також подивилася як працює заклад та поспілкувалася з медиками. 

Є пацієнти, облаштоване укриття з операційними. Працюють три ліфти.  Упорядкований архів, працює банк крові. Цього року у пологовому відділенні лікарні на світ з’явилися уже 40 малюків.

«Ви стали першими серед громад, де відкрили Центр психічного здоров’я. А вони мають бути у всіх кластерних та надкластерних закладах. Коли в країні війна ми маємо дбати як про фізичне здоров’я, так й про психічне. Лікарня працює, згуртований колектив. Є чітке бачення в якому напрямку потрібно рухатися далі.  Ви один із найвіддаленіших наших медичних закладів.  Є багато викликів, але я дякую усім вам за роботу», - відзначила Ольга Задорожна.

Автор: Єва Козаченко
Читайте також