Можливості штучного інтелекту в оборонних технологіях: заступниця міністра оборони обговорила перспективи з компанією Helsing
19:39 02.05.2024
252

Розвиток оборонних технологій досягнув високого рівня, і застосування інструментів штучного інтелекту може вплинути на хід війни, заявила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Вона провела зустріч із представниками компанії Helsing, яка спеціалізується на впровадженні штучного інтелекту в оборонні технології.

Під час зустрічі з генеральним директором і співзасновником компанії, Гундбертом Шерфом, обговорювали можливості інтеграції рішень на основі штучного інтелекту до існуючого програмного забезпечення української армії.

"Використання інструментів штучного інтелекту може змінити хід війни. Співпраця з компаніями, які готові впроваджувати рішення на основі штучного інтелекту в готове програмне забезпечення, є наступним кроком. Дякую компанії Helsing за їхню ініціативність у цій сфері", — підкреслила Черногоренко.

Helsing пропонує посилити програмні рішення для протидії швидкому розвитку засобів радіоелектронної боротьби противника. Їхні розробки допоможуть безпілотним апаратам вражати цілі, навіть якщо втрачено зв'язок.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також