Зброя, відправлена Україні, нікуди не ділася: Пентагон
12:15 16.07.2022
256

Пентагон не бачить ознак того, що американська зброя для України пішла ще кудись, крім поля бою проти російських загарбників

Про це повідомив представник Пентагону на брифінгу, цитує Міноборони США.

"Ми не відстежуємо зброю. Я маю на увазі, українці використовують зброю, яку ми їм надали, і ми не бачимо жодних ознак того, що ця зброя пішла кудись ще, окрім як для боротьби з росіянами", - сказав американський чиновник у ході брифінгу.

Він зазначив, що "ми також ніде більше не бачимо вказівок на те, що ця зброя була передана будь-кому, крім ЗСУ".

На уточнююче питання про те, чому в Пентагоні так впевнені в тому, що зброя, яку США передали українцям, перебуває в Україні та використовується проти РФ, чиновник відповів, що "не відслідковувати і не знати, куди йде зброя, це різні речі".

За словами представника Міноборони США, Україні вже передали 12 HIMARS. Він зазначив, що українські захисники використовують 8 з них.

"Я знаю, що вони використовують перші вісім. Я не знаю, що вони роблять із останніми чотирма. Ми передали їх українцям. Я не знаю, є вони в Україні чи ні", - сказав він.

Разом із тим, чиновник зазначив, що українські бійці ефективно використовують "HIMARS", що добре впливає на військову ситуацію.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також