Поставки зброї Україні з Італії під загрозою
15:10 16.07.2022
261

Через політичну кризу в Італії, яка спровокована через можливу відставку прем’єр-міністра Маріо Драгі, уряд країни не зможе повноцінно допомагати Україні у її боротьбі проти російської агресії. Зокрема, йдеться про постачання необхідного озброєння.

Про це повідомляє Politico з посиланням на заяву глави МЗС Італії Луїджі Ді Майо.

За словами Ді Майо, критики прем’єр-міністра Маріо Драгі виконують роботу президента росії путіна, намагаючись позбавити Драгі його крісла. Глава МЗС закликав політичні партії не підтримувати відставку уряду під час голосування наступного тижня.

«росіяни просто зараз святкують, що домоглися падіння ще одного західного уряду», - сказав він.

«Тепер я маю сумнів, що ми зможемо надіслати зброю [Україні]. Це одна з багатьох серйозних проблем», - додав Ді Майо.

За словами глави МЗС Італії, якщо уряд впаде в середу, то не буде можливості підписувати будь-які нові енергетичні контракти.

“І це серйозно, тому що ми прямуємо до зими”, – зазначив Ді Майо.

Він також підкреслив, що саме прем’єр Драгі є одним із найбільш жорстких західних лідерів, які протистоять політиці Путіна.

“Оскільки Італія є ключовим членом західного альянсу, який протистоїть вторгненню hосії в Україну, Драгі був одним із перших, хто запропонував жорсткі санкції та заморожування російських валютних резервів, а також підтримав кандидатство України в ЄС”, – зауважив міністр.

Зазначається, що партія «Рух п'яти зірок», яка була частиною коаліції прем’єр-міністра Драгі, бойкотувала вотум довіри в четвер, що призвело до того, що Драгі запропонував свою відставку. Глава держави Серджо Маттарелла її відхилив.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також