Влада Білорусі дозволила громадянам 73 країн безвізовий в'їзд для платної вакцинації
18:02 02.07.2021
305

Президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав указ, що дозволяє з 15 липня громадянам 73 держав без віз в'їжджати в країну на термін до п'яти діб для платної вакцинації проти коронавірусу.

Серед країн, громадяни яких можуть отримати щеплення в Білорусі, - Великобританія, США, Канада, Італія, Франція та інші. Повний список опублікований на сайті президента. Дозвіл на такий в'їзд в країну іноземці зможуть отримати при наявності дійсних документів, негативного ПЛР і запису в черзі.

«МОЗ отримує багато звернень від іноземців, які просять надати їм можливість зробити щеплення Супутником V . Ми лише задовольняємо цей запит », - заявив заступник міністра охорони здоров'я Олександр Тарасенко.

У МОЗ Білорусі також повідомили, що іноземці зможуть вакцинуватися в 82 медичних установах країни. Орієнтовна вартість двох щеплень становить 130-150 білоруських рублів.

У Білорусі використовуються двокомпонентні вакцини «Супутник V» і Vero Cell китайської компанії Sinopharm. В країні також зареєстрували вакцину «Супутник Лайт». За даними Міністерства охорони здоров'я на 29 червня, першу дозу вакцини отримали понад 883,6 тисячі білорусів (9,45% населення), а дві дози препарату отримали понад 585,6 тисячі осіб (6,3%).

Автор: Анна Макарчук
Читайте також