Збільшення захворюваності на COVID-19 в Україні: попередження головного санітарного лікаря
19:00 05.10.2023
256

Захворюваність на COVID-19 у Україні збільшується, повідомив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін. Протягом останнього тижня було підтверджено понад 4 тисячі випадків коронавірусної інфекції, що є значним зростанням порівняно з попереднім тижнем, коли реєстрували 2,5 тисячі випадків.

Лікар стверджує, що це початок епідеміологічного сезону, і очікується подальше збільшення захворюваності до кінця листопада, за яким може послідувати зростання захворюваності на грип, що є типовим явищем для зими.

Також, Ігор Кузін зауважив, що коронавірусна хвороба стає більш поширеною серед дітей, особливо насамперед в окремих областях України, таких як Миколаївська, Вінницька і Харківська, де відзначено значне зростання випадків серед дітей до 17 років.

Наприкінці звітного тижня також відзначено зростання кількості смертей від COVID-19 серед осіб віком понад 65 років порівняно з літнім сезоном. У цей період було зафіксовано 9 летальних випадків.

На важливу подію слід звернути увагу: у травні 2023 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила, що COVID-19 не вважається більше глобальною надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров'я.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також