Україна на піку COVID: Щотижня госпіталізують 4000 осіб
11:02 10.12.2023
254

Головний санітарний лікар Ігор Кузін виступив у телемарафоні "Єдині новини", повідомивши, що щотижня в Україні госпіталізують близько 4 тисяч людей через коронавірус, а очікуваний пік хвороби припаде на середину грудня.

Кузін зауважив, що з початку епідемічного підйому в Україні захворіло 1,3 мільйона громадян, що на 40% більше, ніж минулого року. Він прогнозує перехід від одних вірусів до інших, при цьому наголосивши на переважанні випадків коронавірусної інфекції.

Санлікар передбачає досягнення піку захворювання COVID-19 у середині грудня та поступове зниження до січня 2024 року. Він також наголосив, що з січня почне циркулювати вірус грипу та SARS-CoV-2.

У період епідемічного сезону вже померли 343 людини від COVID та інших інфекційних захворювань, в тому числі двоє дітей. Середньо наразі госпіталізують 4 тисячі людей на тиждень, проте Кузін запевнив, що система охорони здоров'я впорається з наданням медичної допомоги.

Також була представлена нова вакцина проти штаму "Омікрон", яка буде доступна для щеплення в усіх областях України на наступному тижні. Це рекомендується особам, що належать до групи ризику.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також