Пентагон підтвердив готовність США допомогти Україні захиститись від РФ
11:01 05.12.2021
256

Міноборони США готове забезпечити Україну всім необхідним для того, щоб вона мала змогу захищати свою територію. Про це 5 грудня заявив міністр оборони США Ллойд Остін на конференції у фонді Рональда Рейгана.

Остін вкотре заявив про стурбованість Вашингтона тим, що Росія стягує війська до кордону з Україною. Він сказав, що США готові "надати допомогу Україні у захисті її суверенної території".

За його словами, Сполучені Штати готові забезпечити Київ тим, що необхідно для захисту.

Остін зазначив, що для цього Сполучені Штати шукатимуть різні форми підтримки, наголосивши, що в нинішній ситуації "існує простір для дипломатії та роботи лідерів", однак не став повідомляти деталі.

«Ми збираємося продовжити співпрацю з нашими союзниками і партнерами в регіоні. І ми продовжимо робити все можливе, щоб допомогти Україні захистити свою суверенну територію», – додав міністр оборони США.

Нагадаємо, у Пентагоні знають про військову активність з боку Росії на кордоні з Україною. Сполучені Штати Америки продовжують пильно стежити за ситуацією.

Раніше, у Washington Post повідомляли, що посадовці у Сполучених Штатах Америки та Європі стривожені через те, що російські війська в черговий раз починають накопичуватися біля кордонів України.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також