У М'янмі на мітингу проти військового перевороту загинули п’ятеро людей
17:09 05.12.2021
256

П'ятеро людей загинули у найбільшому місті М'янми Янгоні після того, як військові направили свій автомобіль на демонстрантів та відкрили вогонь по учасниках мітингу проти військового перевороту.

Про це повідомляє NHK.

П'ятеро людей загинули в найбільшому місті країни Янгоні після того, як військові протаранили протестувальників транспортним засобом, а сили безпеки відкрили вогонь.

ЗМІ з посиланням на свідків повідомили, що понад 20 молодих людей проводили в неділю мітинг протесту проти лютневого перевороту, коли військовий автомобіль в'їхав у натовп. В результаті наїзду четверо протестувальників загинули. Ще одна людина була застрелена.

Затримано не менше 15 осіб, у тому числі учасники мітингу.

На аматорському відео показаний автомобіль, що врізався в мітинг на високій швидкості, коли деякі з протестувальників помічають автомобіль, що наближається і починають тікати.

Військові силою придушили великі протести проти перевороту, але молоді люди влаштовують мітинги-"флешмоби", щоб продемонструвати свою непокору.

Місцева правозахисна група повідомляє, що після перевороту в результаті придушення збройними силами загинуло понад 1300 мирних жителів.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також