У США арештували батьків підлітка, який вчинив стрілянину в школі
10:04 05.12.2021
385

В американському штаті Мічиган заарештували батьків 15-річного Ітана Крамблі, звинуваченого у вбивстві чотирьох учнів під час стрілянини в середній школі селища Оксфорд. Про це повідомляє The New York Times.

Джеймса і Дженніфер Крамблі затримали в суботу в Детройті. Минулого четверга їм було висунуто обвинувачення в ненавмисному вбивстві, проте на суд подружжя не з'явилося і взагалі зникло. У поліції уточнюють, що Крамблі переховувалися в складському приміщенні.

На суді, перед яким Джеймс і Дженніфер постали в суботу, вони не визнали себе винними за жодним обвинуваченням. У результаті суддя прийняв рішення взяти їх під арешт, призначивши заставу - по $500 тисяч кожному.

Прокуратура запевняє, що батьки Ітана “могли б зупинити” стрілянину, якби вчасно втрутилися у ситуацію. До того ж, відомо, що за декілька днів до стрілянини, зокрема в Чорну п’ятницю, батько купив підозрюваному вогнепальну зброю.

3 грудня подружжя не з’явилося на судове засідання, після чого пару оголосили в розшук. Правоохоронці пропонували за інформацію про Крамблів до 10 тисяч доларів винагороди.

За словами поліції, батьки Ітана “переховувалися на складі”, де їх і затримали, і людині, яка “допомогла парі потрапити до будівлі”, також можуть висунути звинувачення. У поліції додали, що напередодні подружжя зняло в банкоматі чотири тисячі доларів.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також