Виверження вулкана в Індонезії забрало вже 13 життів
09:22 05.12.2021
263

Щонайменше 13 осіб загинули та тисячі змушені полишити свої домівки через виверження вулкана Семеру в індонезійській провінції Східна Ява.

Про це повідомляє CNN.

Офіційні особи заявили про 57 постраждалих громадян — багато хто з них отримав серйозні опіки, а деякі травмувалися, коли намагалися врятуватися втечею.

Рятувальники евакуювали із району Лумаджанг, що найбільше постраждав від виверження, 902 особи. Тут щонайменше 11 селищ повністю покрило вулканічним попелом — житлові будинки затопило, а їхнім власникам довелося рятуватися у мечетях та інших тимчасових сховищах. При цьому жителі острова Ява кажуть, що стовп попелу повністю закриває їм сонце, через що вони кілька днів як живуть у сутінках.

Представники Індонезійського агентства з пом’якшення наслідків стихійного лиха кажуть, що під час виверження вулкана розірвало дорогу та міст із району Лумаджанг до найближчого міста Маланг. Евакуація жителів також була дуже ускладнена відключенням електроенергії та сильними зливами, що супроводжували виверження вулкана на острові Ява.

 
Автор: Павло Петрушко
Читайте також