У Кувейті загорілася одна з найбільших нафтових родовищ світу
16:33 10.05.2021
259

У Кувейті сталася пожежа на родовищі Великий Бурган, повідомляє Al Arabiya. В результаті постраждали двоє робітників, загрози для інфраструктури немає, пише РБК.

Представник Кувейтській державної нафтової компанії (оператор родовища) повідомив, що загоряння сталося вранці на одній з робочих площадок. Було розпочато виконання плану дії при екстрених ситуаціях, в результаті чого вогонь вдалося взяти під контроль. Попри пожежу, загрози для видобутку нафти немає. Сформована комісія з встановлення причин загоряння.

Болшой Бурган - це група родовищ, відкрита в 1938 році. Вже незабаром після відкриття Великий Бурган увійшов до списку найбільших родовищ, що розробляються у світі. Згідно з даними Кувейтській державної нафтової компанії, Великий Бурган - найбільший у світі резервуар нафти в піщаних породах, загальна площа родовищ, що входять до складу комплексу, близько 1 тис. Кв. км. До 2010 року на Великому Бурганов видобувалося приблизно три чверті всієї нафти Кувейту. Імовірно це родовище є другим за величиною у світі після родовища Гавар в Саудівській Аравії, запаси якого оцінювалися приблизно в 70 млрд бар. У 2005 році Bloomberg писав, що запаси нафти в Бурганов скоро будуть вичерпані. Однак влада Кувейту неодноразово заявляли про те, що в ході геологічних досліджень оцінка запасів нафти в Великому Бурганов збільшилася.

Точний обсяг запасів нафти на родовищі з урахуванням існуючої близько 80 років видобутку точно не встановлено.

 

 

Читайте також