У Будапешті тисячі людей мітингували проти закону про "ЛГБТ-пропаганду"
20:01 25.07.2021
269

В Угорщині 24 липня відбувся масштабний мітинг на підтримку представників ЛГБТ-спільноти. Тисячі людей в Будапешті виступили проти скандального закону й політики прем'єр-міністра Віктора Орбана. 

Документ передбачає заборону "гей-пропаганди" серед неповнолітніх. Учасники акції вийшли з протестом проти останніх дій угорської влади.

Про це повідомляє Euronews.

Учасники масштабного параду пройшлися 24 липня столицею Угорщини і заполонили місто. Вони скандували проти обурливого закону Орбана.

Представник щорічного Budapest Pride Джоджо Маєрсік заявив, що під час ходи не святкують і не згадують історичну боротьбу ЛГБТ-руху. У 2021 році подія спрямована проти політики прем'єра Орбана.

Натомість уряд Угорщини заявляє, що його політика спрямована на захист дітей. Але критики нового закону порівнюють його з російським законом про заборону гей-пропаганди 2013 року та стверджують, що він пов'язує гомосексуалізм з педофілією в рамках агітаційної маніпуляції з мобілізації консервативних виборців напередодні майбутніх виборів.

Як повідомлялося, в Угорщині на початку липня набув чинності закон, що забороняє демонструвати у школах матеріали, які розглядаються як пропаганда гомосексуалізму та зміни статі.

Автори закону заявляли, що популяризація зміни статі та гомосексуальності може зашкодити неповнолітнім у їхньому моральному розвитку та формуванні їхньої природної гендерної ідентичності.

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн 7 липня заявила, що Угорщина має скасувати цей закон, інакше їй загрожують серйозні санкції.

Натомість угорський прем'єр Орбан стверджує, що закон не спрямований проти ЛГБТ-спільноти, а необхідний для забезпечення сексуального виховання дітей віком до 18 років.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також