Программа "Рука допомоги": Можливості для безробітних українців з малозабезпечених сімей
18:53 10.12.2023
259

Міністерство соціальної політики України оголосило про реланс програми "Рука допомоги", яка спрямована на підтримку безробітних осіб з малозабезпечених сімей у створенні та розвитку власного бізнесу. Ця програма надає можливість отримати кредит без відсотків для відкриття підприємства на суму до 100,5 тисяч гривень.

Головною метою програми є допомога безробітним особам з невеликими можливостями у реалізації власних підприємницьких ідей. Фінансова підтримка надається для придбання обладнання та матеріалів, необхідних для розвитку власного бізнесу. Отримана сума повертається упродовж трьох років і може бути погашена частинами згідно з графіком або одноразовим платежем після закінчення строку кредитування.

Особливою особливістю цієї програми є можливість звільнення від обов'язку повернення коштів у випадку, якщо підприємець оплатив податки, збори та ЄСВ у сумі, перевищуючи вартість наданої допомоги.

Для участі у програмі необхідно звернутися до найближчого Центру зайнятості із заявою на фінансову допомогу, бізнес-планом та довідкою про відсутність судимості. Після цього спеціальна комісія розгляне заявку та ухвалить відповідне рішення. У разі позитивного вирішення, особа має утворити юридичну особу або зареєструвати себе як фізична особа-підприємець протягом 30 календарних днів.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також