Програма "єВідновлення": Українці можуть отримати грошову компенсацію через ЦНАП
20:26 11.12.2023
277

Українці тепер можуть подати заявки на отримання грошової компенсації за допомогою програми "єВідновлення" не лише через застосунок "Дія", але й через Центри надання адміністративних послуг та нотаріусів, повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Для подачі заяви необхідно мати ідентифікаційний код, паспорт та електронну пошту, а також у випадку пільгової категорії - відповідний документ, що підтверджує цю категорію. Якщо заяву подає уповноважена особа, необхідно мати довіреність на виконання правочину. Міністерство також наголосило на обов’язковості реєстрації права власності на житло у Державному реєстрі речових прав для подачі заяви.

Програма "єВідновлення" розпочалася 10 травня 2023 року, заявки на отримання допомоги подали понад 62 тисячі громадян, а 26,5 тисячі з них вже отримали виплати для відновлення пошкодженого житла. Нещодавно Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури оголосило про початок виплат на капітальні ремонти для тих, чиє житло пошкоджено через російську агресію.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також