рф може готувати серію кібератак проти ЄС і США — спецслужби
15:32 21.04.2022
252

росія може готувати серію масованих кібератак проти країн, які підтримують Україну, а також постачають їй боєприпаси, озброєння та обладнання, йдеться у заяві прес-служби Агентства з кібербезпеки США (CISA).

Члени мережі обміну розвідувальними даними «П'ять очей» – розвідки США, Великої Британії, Канади, Австралії та Нової Зеландії попередили про можливі масові кібератаки.

За даними розвідки, російський уряд вивчає варіанти потенційних кібератак. У CISA зазначили, що нещодавно кілька кіберзлочинних груп публічно заявили про підтримку уряду рф. Деякі з них пообіцяли провести кібероперації проти країн і організацій, які надають матеріальну підтримку Україні.

«Вторгнення росії в Україну може наражати організації як усередині регіону, так і за його межами на підвищену зловмисну кіберактивність. Ця діяльність може статися як відповідь на безпрецедентні економічні витрати, накладені на росію, а також матеріальну підтримку (України - ред.), надану Сполученими Штатами та союзниками і партнерами США», - йдеться у повідомленні.

«Ми знаємо, що зловмисна кіберактивність є частиною російської стратегії. Ми також знаємо, що російський уряд вивчає варіанти потенційних кібератак на критичну інфраструктуру США», – сказала директор CISA Джен Істерлі.

Керівник Австралійського центру кібербезпеки Ебігейл Бредшоу, грунтуючись на останніх даних розвідки, наголосила, що організації критичної інфраструктури повинні діяти зараз, щоб посилити оборону, а не чекати, поки на них нападуть.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також