Парламентарі Фінляндії підтримали вступ до НАТО
11:00 21.04.2022
255

Парламент Фінляндії почав обговорення можливості вступу країни до НАТО. Представники багатьох партій підтримали ідею подачі заявки на вступ до альянсу, повідомляє Інтерфакс.

"Очевидно, що дії росія підштовхнули Фінляндію на кілька кроків ближче до необхідності військового альянсу", - заявив лідер соціал-демократів Антті Ліндман.

Партія Фінляндський центр, що є найбільшим союзником соціал-демократів у коаліційному уряді країни, заявила, що готова підтримати рішення на користь НАТО. Про це повідомив її лідер Юха Пілвас.

Усього вісім лідерів парламентських груп із десяти висловили свою підтримку щодо ідеї вступу до НАТО, лише лідер Лівого альянсу Юссі Сарамо заявив, що перед прийняттям рішень потрібно більше обговорень. Він стверджує, що заявка Фінляндії на вступ до НАТО збільшить напруженість на кордоні з рф і може зробити Фінляндію потенційною метою першого удару у разі війни.

Нагадаємо, більшість фінів – 84% – бачать у росії загрозу своїй країні через повномасштабную війну проти України. Це пояснює їхнє бажання мати гарантію безпеки у вигляді членства країни в НАТО.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також