Кримінальному авторитету з Вінниччини загрожує до 12 років ув'язнення: результати операції СБУ
17:31 05.10.2023
265

У Вінницькій області вдалося затримати злочинну банду, керівником якої був відомий кримінальний авторитет, відомий під призвіськом "Комар". За інформацією Служби безпеки України (СБУ), протягом понад 10 років ця група тероризувала мешканців регіону, намагаючись стягнути неіснуючі борги.

За даними СБУ, бандити поширили свій вплив на всю область, викликаючи штучні конфлікти і потім вимагаючи великі суми грошей за "мирне" врегулювання конфліктів. У разі відмови платити "внесок", вони загрожували фізичною розправою та руйнуванням майна потерпілих і їхніх сімей.

Під час обшуку в житлах затриманих правоохоронці виявили багато доказів незаконної діяльності цієї організованої злочинної групи, включаючи зброю, "чорну" касу з записами і боргові розписки від осіб, які були вимагані кошти. Крім того, на місці проживання затриманих знайшли значну суму готівки. У зловмисників також були гаджети, які вони використовували для погроз "боржникам".

Розслідування триває, і зловмисникам загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна. СБУ також повідомила, що спеціальна операція, яка призвела до затримання злочинців, проводилася спільно з Нацполіцією та Офісом Генерального прокурора.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також