Волонтери «Українська команда» Вінниччини вчергове задонатили кров для військовослужбовців
14:01 05.10.2023
258

В рамках проекту «Здай кров – збережи життя!» волонтери «Українська команда» в черговий раз здали кров та її компоненти, які необхідні для того, щоб врятувати життя українським захисникам.

«Щодня на сторінках соціальних мереж нашої області висвітлюється заклик до громадян у донорстві крові, адже на сьогодні в Вінницького обласному центрі переливання крові існує велика потреба крові та її компонентів. У найбільшій потребі завжди донори, які мають негативний резус-фактор. Своїм прикладом регулярної здачі крові хочемо закликати та мотивувати вінничан не бути байдужими, долучатись до таких акції, оскільки лише один донор крові може врятувати відразу три життя українських захисників, які так цього потребують!», - закликає громадська діячка, волонтерка Людмила Станіславенко.

Дефіцит донорів крові завжди був в державі, а сьогодні дана проблема ще більше відчутна, оскільки з початку війни лікарні переповнені пораненими військовими та цивільними, котрим вкрай необхідна донорська кров та її компоненти.

«Наразі ми бачимо, як кількість поранених та постраждалих, яким необхідна допомога зростає, відповідно зростає і потреба в наповненні донорського банку. Тому наш проєкт має систематичний характер, адже чим більше крові ми зможемо здати, тим більше життів буде врятовано»,- розповідає координаторка Волонтерського штабу «Українська команда» Вінниччини Юлія Дьомкіна.

Читайте також