«Життя без залежності»: у Вінниці пройшов квест присвячений боротьбі з наркотиками
19:36 26.06.2019
252

Сьогодні, 26 червня, у Вінниці пройшов квест «Життя без залежності». Ініціаторами стали  Вінницький обласний наркологічний диспансер «Соціотераппія»,  громадські організації «Впливові люди» та «Подільська громада».

Захід було приурочено до Міжнародного дня боротьби зі зловживанням наркотиками й їхнім незаконним обігом 

Як розповіла  лікарка та медичний психолог  ВОНД «Соціотерапія» Анастасія Потьомкіна, у квесті беруть участь діти-підлітки, які зареєструвалися на фейсбуці або дізналися про акцію в молодіжним клубах також групу дітей підвезено з санаторіїв.

  • У нас буде 6 локацій і багато завдань для учасників квесту, наприклад, роздати перехожим профілактичну літературу, написати 20 причин, чому я не вживатиму наркотики, здати кров на наявність СНІДу чи гепатиту особисто чи вмовити когось пройти, отримавши за це бали.  Крім того, працівники поліції, також підготували питання для учасників квесту на знання законів, тренер зі школи танців «Еліт» пропонуватиме хореографічні завдання, Міжнародна антинаркотична асоціація пропонуватиме  підліткам спрогнозувати наслідки вживання певних груп наркотиків.

На питання, чому  залучено саме підліткову аудиторію, пані Анастасія пояснила, що минулорічні дослідження проведені в навчальних закладах міста підтвердили невтішну інформацію: діти починають вживати психоактивні речовини з 10 років.

Нагадаємо, на Вінниччині підрахували кількість наркозалежних.

Читайте також