Підвищення тарифу на електроенергію в Україні забезпечило стабільність енергосистеми
15:26 28.04.2024
256

Підвищення тарифу на електроенергію для населення в Україні у 2023 році відіграло важливу роль у забезпеченні стабільності енергосистеми та проведенні необхідних ремонтів. За словами заступника міністра енергетики Миколи Колісника, це підвищення дало системі додаткові 3 ГВт потужності, що дозволило безпечно пройти опалювальний сезон.

Одним із ключових факторів, які дозволили зекономити електроенергію, є економне використання нею населенням, що стало актуальним через зростання вартості. Проте Колісник також вказав, що це була лише частина комплексних заходів.

Також варто відзначити, що підвищення тарифу дало можливість збалансувати економічну діяльність суб’єктів ринку електричної енергії. Це дозволило їм мати достатню фінансову спроможність для здійснення заходів щодо відновлення обладнання, підготовки до опалювального сезону та проведення ремонтних робіт. Таким чином, вдалося додатково відновити 3 ГВт обладнання, що дало змогу збалансувати систему між попитом та пропозицією електроенергії.

Подальші заходи у сфері енергетики можуть включати підвищення тарифів на світло для побутових споживачів, що пов'язано із складною ситуацією в енергосистемі через постійні атаки росії на енергетичні об'єкти.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також