Польща значно збільшить виробництво боєприпасів
18:30 27.03.2023
252

Польський виробник боєприпасів Dezamet значно збільшить потужності для виробництва боєприпасів, щоб забезпечити свою армію та постачання в Україну. Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький в інтерв’ю RMF FM.

"Найближчими днями Рада міністрів ухвалить спеціальну довгострокову програму, яка підтримуватиме виробництво боєприпасів у різних частинах нашої країни. Ми хочемо, щоб приватні та державні компанії виробляли боєприпаси. Сьогодні ми знаємо, що цих боєприпасів не вистачає у всій Європі, і я можу сказати, що не є таємницею, що їх не вистачає в усьому НАТО”, - заявив Моравецький.

За словами Моравецького, Польща приєдналась до програми ЄС щодо спільної закупівлі боєприпасів для української армії, які є найбільшою потребою для наших воїнів сьогодні.

"Тому, як ми домовилися на останній Європейській Раді, ми постачатимемо ці боєприпаси, при цьому фінансування здійснюватиметься з бюджету ЄС", - додав прем'єр.

Також Моравецький зауважив, що програма ЄС щодо передачі ЗСУ мільйона снарядів до кінця року, є дуже амбіційною.

"Але я переконаний, що після дуже стрімкого збільшення виробничих потужностей нашої ОПК такі обсяги не будуть надто амбітними", - зауважив прем'єр.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також