Регулятор США подав до суду на Binance
09:34 28.03.2023
252

Комісія з торгівлі товарними ф'ючерсами США (CFTC) подала до суду на найбільшу в світі криптовалютну біржу Binance та її генерального директора Чанпенг Чжао через порушення американського законодавства.

Про це повідомляє Bloomberg.

Комісія з торгівлі товарними ф'ючерсами (CFTC) заявила, що компанія Binance не змогла належним чином зареєструватися в США.

У позові компанія також звинувачується у недотриманні правил "знай свого клієнта", спрямованих на запобігання відмиванню грошей.

У Binance заявили, що компанія зробила "значні інвестиції", щоб гарантувати, що користувачі зі США не будуть активними на платформі, включаючи блокування користувачів, ідентифікованих як американські громадяни або резиденти.

"Ця заявка є несподіваною та розчаровує, оскільки ми співпрацювали з CFTC більше двох років. Тим не менш, ми маємо намір продовжувати співпрацювати з регулюючими органами у США та в усьому світі", - заявили в компанії.

"Найкращий шлях вперед – захистити наших користувачів та співпрацювати з регулюючими органами для розробки чіткого та продуманого режиму регулювання», зазначили у Binance.

CFTC заявила, що Binance веде активну діяльність у США з 2019 року, але ніколи не реєструвалася належним чином в уряді і не дотримувалася відповідних законів США, використовуючи "навмисно непрозору" глобальну корпоративну структуру у спробі уникнути нагляду.

Протягом більшої частини цього часу Binance не вимагала від своїх клієнтів надання будь-якої інформації, яка підтверджує особу, перед торгівлею на платформі, як стверджує CFTC у цивільному позові, поданому до федерального суду штату Іллінойс.

У 2021 році фірма оголосила про посилення правил. Але водночас CFTC заявила, що консультує клієнтів зі США про те, як обійти цей контроль, використовуючи віртуальні приватні мережі (VPN) та підставні компанії.

За словами CFTC, фірма ухилилася від дотримання правил, «щоб максимізувати корпоративний прибуток».

Він вимагав від суду США реституції та штрафів, а також наказів, що обмежують діяльність Binance.

Голова CFTC Ростін Бехнам заявив, що уряд порушив справу, щоб захистити американських інвесторів, і він повинен послужити ширшим попередженням для тих, хто працює у крипто-секторі.

"Протягом багатьох років Binance знала, що вони порушують правила CFTC, активно працюючи над збереженням грошового потоку та недопущенням дотримання вимог. Це має бути попередженням про те, що CFTC не зазнає умисного порушення законів США", - сказав він.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також