Нардеп Геннадій Ткачук: "Нам потрібно робити певні кроки, щоб світ і надалі підтримував Україну"
15:06 17.01.2018

Закон про деокупацію Донбасу та визнання РФ країною-агресором обговорювали у студії телеканалу РАДА. Одним з гостей був народний депутат України Геннадій Ткачук.

- У Росії є 192 ядерні боєголовки і говорити про те, щоб забрати в них Крим силоміць, або попри те, що вони заявляють, що будуть застосовувати ядерну зброю, це важко. Тобто ми говоримо про реальні речі.  Мене дивує, скажімо, позиція фракції "Самопоміч", коли вони чіпляються до будь-якої коми лише через те, що треба зробити так, як вони вважають за потрібне, - зазначив нардеп.

За його словами, сьогодні нам потрібно робити певні кроки, щоб світ і надалі підтримував Україну.

Також у студії піднімалася тема створення Антикорупційного суду.

- По-перше, всі суди мають бути антикорупційними, по-друге, оскільки західні партнери, які підтримують нас у боротьбі з російським агресором, вимагають створення Антикорупційного суду, то іншого шляху, як прийняти цей законопроект, немає. Інша справа, і прикро це визнавати, що наші закордонні партнери вимагають не лише створення суду, а погодження з ними всіх ключових моментів: як його створюватимуть, хто ним керуватиме. З моєї точки зору, це вже втручання у внутрішні справи України. Я вважаю, що у парламенту вистачить здорового глузду прийняти чіткий закон, який відповідатиме сьогоденню і викликам суспільства. Головне ж не прийняти черговий закон, головне, щоб дійсно цьому суду люди повірили. Наразі дуже багато галасу навколо цього, я вважаю, що треба зробити все можливе, щоб цей суд дійсно запрацював, - наголосив Геннадій Ткачук.

 
Читайте також