Названо причину пожежі в костелі Святого Миколая в Києві
18:25 04.09.2021
536

Попередня причина виникнення пожежі в столичному костелі Святого Миколая - коротке замикання в органі.Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський під час огляду наслідків пожежі в костелі, яка сталася вчора, 3 вересня, пізно ввечері.


Монастирський розповів, що зараз на місці події працюють рятувальники ДСНС, які ліквідували пожежу, і представники Нацполіціі, які проводять розслідування, а також працівники костелу.


"Вогнеборці прибули на місце події вже через 6 хвилин після надходження повідомлення про пожежу на спецлінію 101. Якби їхня реакція була тривалішою, очевидно, були б великі наслідки пожежі", - додав він.

 Єпископ Віталій Кривицький розповів про наслідки пожежі в костелі св. Миколая, зазначивши, що епіцентром пожежі став орган, який згорів дотла, а всі святині збереглися. Про це він написав на Facebook-сторінці.

"Серед втрат - тільки концертний орган, який згорів дотла, і одна люстра, яка впала на сходах пресвітерія. Саме орган став епіцентром пожежі (коротке замикання під час репетиції). Пожежа на ньому і зупинилася", - зазначив священик.

Автор: Іван Петрик
Читайте також