Американський вчений розповів про ризик появи Covid-26 і Covid-32
13:04 31.05.2021
264

Фахівці повинні вивчити походження вірусу Covid-19, щоб запобігти появі і поширення такого вірусу в майбутньому. Про це вчений і співдиректор Центру розробки вакцин Техаської дитячої лікарні Пітер Хотез розповів в ефірі NBC News.

«Це вже третя масштабна епідемія або пандемія коронавірусу в XXI столітті. Природа дає нам зрозуміти, що буде в майбутньому. Якщо ми не розберемося в походженні Covid-19, то будуть Covid-26 і Covid-32 », - заявив учений.

На його думку, перші дві епідемії - спалахи атипової пневмонії Sars в 2002-2003 роках і близькосхідного респіраторного синдрому Mers, зареєстрованого в 2012 році.

Хотез пропонує як мінімум на півроку відправити в китайську провінцію Хубей групу вірусологів, епідеміологів і експертів по кажанам. «Нам потрібно сильно натиснути на Китай, це включає в себе можливість введення санкцій», - додав Хотез, зазначивши, що проведення розслідування перебуває в інтересах усього світу.

Раніше стало відомо, що троє вчених Уханьского інституту вірусології захворіли коронавірусом в листопаді 2019 року, ще до появи повідомлень про спалах. Журналісти The Wall Street Journal вважають, що ця інформація може свідчити на користь гіпотези про лабораторне походження Covid-19.

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також