Кличко: Київ розгортає додаткові ліжка для хворих на коронавірус
14:31 31.03.2021
262

Київ розгортає додаткові ліжка для хворих на коронавірус. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу.

 

"Ми сьогодні робимо все можливе, щоб не допустити колапсу медичної системи. Тому постійно збільшуємо кількість ліжок для пацієнтів хворих на коронавірус. На сьогодні в Києві 6169 ліжок для лікування хворих на COVID-19. Цього тижня столиця розпочала розгортати ще 236 ліжок. Загалом з початку нової хвилі захворювання ми підготували майже 1100 ліжок", - сказав Кличко.

Мер Києва зауважив, що сьогодні приймають пацієнтів з коронавірусом у 30 медзакладах столиці. Зокрема, днями хворих нарешті розпочали приймати і в трьох лікарнях "Укрзалізниці". Щоправда, не в тій кількості, в якій обіцяли. Ці лікарні МОЗ визначив для прийому хворих на коронавірус киян ще в жовтні минулого року.

"Що ж до інших медзакладів – відомчих лікарень МОЗ та Національної академії медичних наук, де є і ліжка, і медперсонал, - то, незважаючи на наші неодноразові звернення, там досі не приймають хворих на COVID-19 киян", - наголосив Віталій Кличко.

Мер Києва нагадав, що місто додатково виділило з резервного фонду столиці понад 23,5 мільйони гривень на закупівлю гостро необхідного обладнання для київських лікарень. Зокрема, на закупівлю концентраторів кисню, моніторів пацієнта та апаратів штучної вентиляції легень.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також