Джонсон заявив, що штам Омікрон заразніший за Дельту
18:30 07.12.2021
253

Перші ознаки свідчать про те, що штам коронавірусу Омікрон заразніший, ніж попередній штам Дельта, заявив у вівторок прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

Про це повідомляє Reuters.

Борис Джонсон зробив такий коментар, коли він інформував своїх міністрів про актуальну ситуацію з коронавірусом на засіданні британського уряду у вівторок вранці.

"Прем'єр-міністр сказав, що ще зарано робити висновки щодо характеристик штаму Омікрон, але перші ознаки свідчать про те, що він заразніший, ніж штам Дельта", - сказав речник Джонсона журналістам.

Речник сказав, що у кабінеті міністрів ще не було дебатів щодо того, чи впроваджувати так званий План Б щодо протидії поширенню коронавірусу цієї зими.

Станом на понеділок у Великій Британії було виявлено 336 випадків зараження штамом Омікрон.

Як повідомляв Укрінформ, у світі, станом на ранок 7 грудня, виявлено 266 738 080 випадків хвороби COVID-19, зокрема 5 278 041 летальний, одужали 240 275 538 осіб.

Новий штам коронавірусу Омікрон вже став домінантним у Південно-Африканській Республіці та продовжує поширюватися.

Всесвітня організація охорони здоров'я 26 листопада оголосила, що новий штам коронавірусу SARS-CoV2, виявлений у Південній Африці, має вищий ризик повторного зараження, ніж інші відомі штами.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також