Важливо, що влада усвідомлює важливість Вінницького аеропорту для економічного і туристичного розвитку регіону — Геннадій Ткачук.
14:36 01.10.2020
285

Після візиту президента на Вінниччину  нарешті маємо певну визначеність щодо подальшої долі місцевого аеропорту, бо останнім часом виникали певні побоювання, попри те, що летовище залишили серед пріоритетних для України.

Але під час офіційного візиту президент підтвердив, що за його каденції  масштабна реконструкція цього об’єкта буде проведена. І це вкрай  важливо, адже Вінницький аеропорт має ключове значення для розвитку економічного потенціалу регіону, бо по великому рахунку — це єдиний діючий міжнародний аеропорт в центральній Україні, який має не лише міжнародний статус, а й багаторічний досвід обслуговування пасажирських авіаперевезень. Значення аеропорту важко переоцінити ще й тому, що у Вінниці знаходиться штаб Військово-повітряних ЗСУ і реконструкція дасть можливість нашим літакам злітати з сучасної злітно-посадкової смуги...

Власне тому урядом екс-прем’єра Володимира Гройсмана ще кілька років тому було закладено по Державній цільовій програмі розвитку аеропортів 300 млн гривень на реконструкцію злітно-посадкової смуги Вінницького аеропорту.  І тому не може не радувати той факт, що нинішня влада також усвідомлює важливість цього проекту для економічного і туристичного розвитку регіону.

Автор: Геннадій Ткачук

депутат ВР VII, VIII cкликань

Читайте також