За час війни доходи росії від продажу енергоносіїв країнам ЄС майже подвоїлися
14:02 28.04.2022
254

За два місяці повномасштабної війни в Україні росія майже подвоїла свої доходи від продажу енергоносіїв країнам ЄС. Найбільший імпортер — Німеччина.

Про це повідомляє The Guardian.

За даними CREA, росія за два місяці отримала близько 62 мільярдів євро від експорту нафти, газу та вугілля.

Зазначається, що для ЄС імпорт енергоносіїв з рф коштував близько 44 мільярдів євро за останні два місяці - у порівнянні з близько 140 мільярдами євро за весь минулий рік, або приблизно 12 млрд євро на місяць.

Зазначається, що поставки сирої нафти з росії в іноземні порти впали на 30% за перші три тижні квітня. Проте через високі ціни на нафту й газ доходи росії зросли навіть у той час, коли санкції та експортні обмеження шкодять економіці рф.

«Продовження імпорту енергоносіїв є основними недоліками в санкціях, запроваджених проти росії. Кожен, хто купує її енергоносії, причетний до жахливих порушень міжнародного права, які вчиняють російські військові», - вважає аналітик CREA Лорі Майллівірта.

Як повідомляв Укрінформ, керівник офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що Україна наполягає на повному ембарго на російську нафту і газ, інакше прибутки росії від експорту енергоносіїв перевищать минулорічні надходження.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також