Євробачення 2023: Чорногорія та Північна Македонія відмовилися від участі у конкурсі
17:01 18.10.2022
252

Чорногорія та Північна Македонія не братимуть участі у пісенному конкурсі "Євробачення", який наступного року проходитиме у британському Ліверпулі.

Про це повідомляє ВВС.

Причиною відмови Чорногорії та Північної Македонії стала висока вартість участі у конкурсі – сума внеску залежить від розміру країни, але після дискваліфікації росії у 2022 році внесок для деяких країн зріс.

"Крім значних витрат на реєстраційні внески, а також витрат на перебування у Великій Британії, ми також зіткнулися з відсутністю інтересу з боку спонсорів, тому вирішили спрямувати наявні ресурси на фінансування поточних і запланованих національних проєктів", – заявив чорногорський суспільний мовник RTCG.

Видання також зазначає, що загальна сума внесків для участі у конкурсі приблизно становитиме 5 млн фунтів стерлінгів, але точна сума, яка сплатить кожен з учасників не буде розголошуватися. Є також вірогідність, що ще кілька країн відмовиться від участі через фінансові складнощі.

Нагадаємо, міжнародний пісенний конкурс Євробачення 2023 прийме Ліверпуль. Шоу пройде під знаком України, адже через війну Росії проти України, проведення конкурсу на території країни-переможниці Євробачення 2022 неможливе з питань безпеки.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також