В Японії з'ясували походження домішок у вакцині Moderna
10:03 30.08.2021
263

Міністерство охорони здоров'я, праці та соціального забезпечення Японії повідомило, що домішки, виявлені у флаконах з вакциною Moderna у префектурі Окінава, можуть бути частинками пробок флаконів.

Про це повідомляє  NHK.

Крихітну чорну речовину було виявлено у флаконі з вакциною Moderna, що спонукало префектуру призупинити щеплення вакцинами з партії, з якої був флакон.

Представники міністерства заявляють, що з якістю вакцини немає жодних проблем і вони не бачать необхідності призупиняти програму вакцинації.

Як повідомлялося, міністерство охорони здоров'я Японії, двоє чоловіків померли після отримання доз вакцини проти коронавірусу компанії Moderna, що входили в число партій, використання яких було пізніше призупинено після виявлення контамінантів.

Поки що залишається незрозумілим, чи пов'язані їхні смерті зі щепленнями.

Двоє чоловіків у віці 30 і 38 років отримали щеплення 22 і 15 серпня відповідно. Обидва вони померли через три дні після вакцинації.

Сторонні речовини, які ймовірно є металевими частинками, були виявлені в закритих флаконах з вакциною Moderna на кількох пунктах вакцинації в Японії з середини серпня.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також