Швеція анонсувала виділення 30 мільйонів євро на підтримку чеської ініціативи з постачання артилерійських снарядів в Україну
20:30 14.03.2024
327

Швеція висловила готовність підтримати ініціативу Чехії щодо забезпечення України артилерійськими боєприпасами, алокуючи для цього 30 мільйонів євро. Таке рішення було повідомлено УНН з офіційних джерел у парламенті країни.

За словами міністра оборони Швеції Пола Йонсона, Україна відчуває гостру потребу в артилерійських боєприпасах.

"Сьогоднішнє рішення уряду дозволяє Управлінню оборонної техніки (FMV) розпочати переговори та підписати угоду з чеською стороною щодо фінансування поставок боєприпасів для України. Ми плануємо забезпечити Чехію 30 мільйонами євро для реалізації цієї ініціативи", - наголосив у заяві.

Фінансування цієї ініціативи буде частиною 15-го пакета допомоги, що включає фінансові внески до різних фондів та проєктів, створених країнами ЄС і НАТО для підтримки України.

Очікується, що ця ініціатива буде розглянута Риксдагом (шведським парламентом) у рамках обговорення 15-го пакета підтримки, та внесок Швеції в проєкт вимагатиме затвердження у вигляді змін до національного бюджету.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також