У Британії пропонують подвоїти виплати за розміщення у себе українських біженців
13:36 24.08.2022
254

Міністр у справах біженців Річард Харрінгтон закликав Мінфін Великої Британії збільшити вдвічі розмір допомоги сім'ям, які розмістили у себе біженців з України.

Про це повідомляє The Daily Telegraph.

Згідно з даними Національної статистичної служби, приблизно кожен четвертий британець, який надав дах українським біженцям, планує протягом пів року відмовитися від участі в програмі приймання мігрантів через важку економічну ситуацію.

"Я попросив Мінфін для других шести місяців збільшити розмір виплат з 350 фунтів стерлінгів на місяць до 700 фунтів стерлінгів. Люди знаходяться під тиском. Я не можу надати доказів цього, але моє чуття говорить мені, що якщо вони знаходяться в складній фінансовій ситуації, то подвоєні виплати дуже сильно допоможуть", - сказав Харрінгтон.

Як зазначається, наразі в країні перебуває близько 115 тисяч українських біженців, які розміщені у 25 тисячах будинків.

«Британців попросили взяти на себе зобов'язання про початкове шестимісячне перебування. За перші три місяці дії схеми уряд витратив 300 мільйонів фунтів стерлінгів на фінансування місцевих органів влади для надання послуг біженцям і фінансування», - ідеться на сайті.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також