Зниження операційного прибутку Lego на 19% у 2023 році: пандемійний бум замовк, проте Ккомпанія залишається лідером
20:47 30.08.2023
254

Упродовж першої половини 2023 року виробник дитячих конструкторів Lego зафіксував зниження операційного прибутку на 19%, порівняно з аналогічним періодом 2022 року, досягнувши 6,4 млрд данських крон (938,7 млн доларів). Звітність компанії була опублікована Financial Times.

Падіння прибутку в Lego спостерігається після стрімкого зростання внаслідок пандемії Covid-19, і це найбільший спад за майже два десятиліття. В першому півріччі продажі компанії зросли на 1%, до 27,4 млрд данських крон (4 млрд доларів), однак операційний прибуток знизився на 19%, найвищий показник спаду з 2004 року.

За словами генерального директора Нільса Крістіансена, компанія залишається задоволеною, оскільки вона лідирує в складній галузі іграшок та зміцнює своє позиціонування як найбільший виробник іграшок у світі з точки зору обсягу продажів і прибутку.

Зниження прибутку пояснюється "надзвичайним ефектом" останньої інфляції цін на сировину та збільшеними інвестиціями у нові фабрики, програмістів-інженерів та сталий розвиток. В цілому, компанія планує великий обсяг інвестицій, включаючи нові фабрики у В'єтнамі та США, з метою збільшити стійкість та знизити негативний вплив на навколишнє середовище.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також