ЄС пропонує санкції проти КНДР за постачання ракет росії, використаних проти України – Bloomberg
14:09 14.02.2024
275

Європейський Союз запропонував ввести санкції проти Північної Кореї через її роль у постачанні ракет Росії, які застосовуються проти України, за інформацією від Bloomberg.

Пропозиція ЄС включає додавання до санкційного списку міністра оборони КНДР та її Головного ракетного бюро, відповідального за балістичні програми.

Очікується, що впровадження обмежень, включаючи заборону на подорожі та заморожування активів, матиме скоріше символічний характер.

Санкції, що потребують згоди всіх членів ЄС, передбачають перелік осіб та організацій, задіяних у виробництві та доставці військових матеріалів, а також включають деяких російських офіційних осіб.

Bloomberg також повідомляє, що КНДР надала Росії велику кількість артилерійських снарядів, дозволивши Москві збільшити виробництво боєприпасів, значно перевищуючи постачання, отримані Україною від її союзників.

Олександр Рувін, директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, закликав дочекатися результатів остаточної експертизи щодо використання Росією ракет північнокорейського виробництва, зазначивши, що такі ракети раніше не були зафіксовані в Україні. Він підкреслив, що детальний аналіз вже зібраних візуальних даних вказує на відмінності в конструкції ракет від тих, що раніше досліджувалися, але підтвердження використання конкретно корейських ракет ще не було отримано.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також