Японський посол заявляє, що Україна стане "найважливішою темою" на саміті G7
11:05 19.05.2023
252

Посол Японії в Україні, Мацуда Кунінорі, вважає, що Україна буде головною темою під час майбутнього саміту «Групи семи» (G7) в Хіросімі.

Згідно зі словами посла, Хіросіма є ідеальним місцем для обговорення України та агресії, яка відбувається на її території. Відомо, що Хіросіма була першим містом в історії, яке постраждало від атомної бомби. Тому не дивно, що мешканці Хіросіми та всієї Японії моляться за мир, включаючи мир в Україні. Мацуда Кунінорі вважає, що саміт стане символічною платформою, де лідери G7 зможуть обговорити Україну, війну, санкції проти Росії, підтримку України, а також відновлення та реконструкцію країни.

Посол також зазначає, що «Група семи» могла б зробити більше для впливу на російсько-український конфлікт. Він пропонує збільшити дипломатичні зусилля для залучення країн Глобального Півдня, які ще не прийняли чітку позицію щодо конфлікту. Мацуда Кунінорі вважає, що саміт в Хіросімі буде чудовою нагодою для лідерів G7 звернутися до основних лідерів Глобального Півдня.

Посол закликає також змобілізувати приватний сектор для участі в процесі відновлення та реконструкції України.

Саміт «Групи семи» (G7) відбудеться у Хіросімі з 19 по 21 травня.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також