Заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд здійснила робочий візит до Києва
12:33 31.01.2024
261

Вікторія Нуланд, заступник державного секретаря США, здійснила свій другий візит до України з моменту розпочаття широкомасштабного вторгнення Росії, прибувши до Києва у рамках робочої поїздки.

Під час її попереднього візиту в грудні 2022 року, Нуланд провела два дні в Україні, зустрічаючись з президентом Володимиром Зеленським, прем'єр-міністром Денисом Шмигалем, головою Офісу Президента Андрієм Єрмаком, рядом міністрів, високопосадовців, народних депутатів, представниками громадського сектору та бізнесу, які працюють над інноваційними технологічними рішеннями для української армії.

Після цього візиту Нуланд зазначила: "Україна перемагає в цій війні. Путін програє. Було важливо сказати нашим українським колегам і друзям, що вони борються, а ми підтримуємо їх, для того щоб Україна не лише вижила, але й процвітала. Це також важливо для збереження свободи, Україна веде боротьбу за нас усіх".

Тим часом, є певні складнощі з американською підтримкою Україні. Конгрес США протягом декількох місяців не може схвалити запит президента Байдена на додаткове фінансування для України. Пентагон наразі не має коштів для нових пакетів військової допомоги, останній з яких був оголошений наприкінці минулого року.

Основна проблема полягає у тому, що Республіканська партія, яка контролює нижню палату Конгресу, вимагає від адміністрації Байдена вжити більш жорстких заходів для захисту американського кордону з Мексикою від нелегальної міграції з країн Південної Америки. Республіканці виступають за виділення коштів Україні у відповідь на це. Переговори між Білим домом і Конгресом продовжуються.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також