Європейська комісія розглядає продовження пільгового торгового режиму з Україною до 2025 року
20:45 29.01.2024
268

Європейська комісія розглядає продовження пільгового торгового режиму з Україною до червня 2025 року, включаючи пропозиції Польщі, повідомляє польське видання RMF FM.

У понеділок, керівники кабінетів єврокомісарів обговорили проект рішення, який передбачає продовження торговельних пільг для України. Особливість цього проекту в тому, що він включає квоти на український цукор, пташине м'ясо та яйця, які є ключовими для Польщі. Ці обмеження ініціювали польський міністр сільського господарства Чеслав Секерський та єврокомісар Януш Войцеховський.

Додатково, проект включає два механізми "екстреного гальма" для українського імпорту: стандартний та для випадків раптових коливань ринку в ЄС. Ці заходи дозволять тимчасово призупинити імпорт з України за вимогою будь-якої держави-члена ЄС.

За інформацією RMF FM, цей проект рішення не є остаточним і може бути змінений. Зокрема, польський єврокомісар має намір домогтися змін у розрахунку квот на українські товари, щоб вони були більш вигідними для Польщі.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також