Європарламент направить делегацію в Україну через загрозу вторгнення РФ
17:00 28.01.2022
260

На тлі загрози вторгнення Росії до України направлять делегацію Європейського парламенту. Вона збиратиме інформацію про поточну кризову ситуацію.

Про це повідомляє сайт Європарламенту.

Делегація високого рівня у складі восьми євродепутатів перебуватиме в Україні з 30 січня . Ознайомчу місію очолять голова комітету у закордонних справах Девід Макаллістер і голова підкомітету з безпеки і оборони Наталі Луазо.

"В ході візиту з 30 січня по 2 лютого депутати спостерігатимуть за ситуацією на місцях і продемонструють солідарність Європейського парламенту з українським народом і неприйняття будь-яких кроків Росії щодо подальшої ескалації кризи", - зазначається в повідомленні.

"Територіальна цілісність України не підлягає обговоренню. Спроби Росії відтворити лінії розподілу на європейському континенті підривають основні засади та принципи, на яких будується європейська безпека. Сфери впливу не є частиною XXI століття", - говорить Девід Макаллістер, член Європарламенту і співголова місії. 

Серед делегатів ЄП - депутат Міхаель Галер, постійний доповідач Європарламенту по Україні, та Радослав Сікорський, голова делегації Європарламенту у відносинах із США.

Москва наростила військові сили поблизу України, демонструючи свою силу та висуваючи свої вимоги гарантій безпеки від Сполучених Штатів та їхніх союзників, спровокувавши побоювання нового нападу на Україну.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також