Латвія має намір відправити своїх військових в Україну
16:30 28.01.2022
325

Латвія серйозно розглядає можливість відправлення солдатів Національних збройних сил на навчальну операцію в Україні. Відповідний документ підготувало Міністерство оборони Латвії.

Про це повідомляє LETA.

Зазначається, що Міноборони Латвії направило проект на погодження Міністерству фінансів, Міністерству юстиції та Міністерству закордонних справ країни.  

Проект передбачає участь військових Латвії у канадській місії UNIFIER на території України. Планується, що війська буде відправлено на термін, встановлений у рішенні Канади про дію операції.

Проект про рішення Сейму ще має бути розглянутий урядом.

Як повідомлялося напередодні, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо обговорив нарощування російських військ поблизу України з прем'єр-міністром Латвії Кріш'янісом Каріньшем.

У середу Канада оголосила про продовження на три роки та суттєве розширення своєї військової тренувальної місії в Україні UNIFIER. Оттава також збільшить фінансування програм розвитку в Україні, посилить розвідувальну співпрацю з Україною та надішле нелетальне обладнання. Проте від передачі Україні озброєння уряд Трюдо поки що утримується.

Канада очолює бойову групу НАТО у Латвії. До її складу входять 540 канадських військових та ще 972 військовослужбовці з інших країн НАТО.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також