Україна отримає 73 млн техдопомоги Данії в межах DANEP у 2022-2026 рр.
14:34 27.01.2022
253

Данія погодилася розглянути додаткові можливості підтримки для забезпечення фінансової та економічної стабільності України, повідомляється на сайті Міністерства закордонних справ України у четвер за підсумками переговорів глав МЗС обох країн Дмитра Кулеби та Єппе Кофода під час візиту українського міністра до Копенгагену.

У МЗС зазначили, що, згідно з рішенням данського уряду, Україна стане ключовим отримувачем технічної допомоги Данії в межах наступної фази Данської програми європейського сусідства DANEP у період 2022-2026 років із загальним бюджетом у EUR170 млн, 73 з яких буде спрямовано на проєкти в Україні.

Глава МЗС Данії підтвердив готовність його країни і надалі зміцнювати стійкість України на тлі агресивних дій Росії.

"Данія демонструє справжнє лідерство, стоячи пліч-о-пліч з Україною у цей час підвищених загроз з боку Росії", - зазначив Дмитро Кулеба.

Глава української дипломатії детально поінформував данського колегу щодо безпекової ситуації поблизу державного кордону та на тимчасово окупованих РФ територіях України, а також підсумків зустрічі радників лідерів держав Нормандського формату в Парижі 26 січня.

"Російська Федерація намагається підірвати безпеку не лише України, але і всієї Європи. Ми активно працюємо над консолідацією міжнародної спільноти задля ефективної протидії агресивним діям Росії, оскільки це визначатиме майбутнє архітектури безпеки в усьому євроатлантичному регіоні", - наголосив Дмитро Кулеба.

Співрозмовники окремо обговорили підготовку пакету жорстких економічних санкцій ЄС проти РФ, а також посилення взаємодії задля посилення оборонних спроможностей України та зміцнення кібербезпеки нашої держави.

"Високо цінуємо прагнення данського уряду нарощувати економічну та інвестиційну співпрацю з Україною. Це надсилає чіткий сигнал іноземним інвесторам про те, що попри безпекові виклики, ситуація залишається під контролем, наша держава демонструє економічне зростання, вона приваблива для інвестицій та успішних комерційних проєктів", – додав Дмитро Кулеба.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також